Színházi foglalkozásaink

Bátorságpróba - Bátor és Kalamóna története

Színházi foglalkozás 1−3. osztályosoknak

Farsang ideje van. Erzsók néni, János bácsi és Borcsa kiszebábot készít a tél, a baj, bánat, betegség elmulasztására. Amíg dolgoznak, mesét mondanak. A mese megelevenedik: Bátor és Kalamóna, a sárkány küzdelmét láthatjuk. A nézők Bátor testvéreinek szerepébe lépve a főhőssel együtt győzik le a sárkányt.

Az előadás Komjáthy István: Mondák könyve c. műve felhasználásával készült.

Szereplők:
Borcsa, Gyöngy, Kalamóna – Baráti Judit
Erzsók néni, Bátor, Mostoha – Lukács Gabriella
János bácsi, Torda, Napkirály – Robin László

Bábok – Takáts Rita

Rendezte – Lukács Gabriella

A játék lehetséges helyszíne a Marczibányi Téri Művelődési Központ (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A), de előzetes egyeztetés alapján más helyszín is lehetséges.

A játék időtartama: kb. 1 óra 30 perc.

flex-slider-kép-auto: 

Már nem ott élek

Színházi nevelési foglalkozás 8−9. osztályosoknak

Csiby Gergely bábanimációs monodrámája Sherman Alexie: Egy indián naplója c. önéletrajzi regénye nyomán készült. Ennek és az előadáshoz kapcsolódó drámamunkának fókuszában mindig aktuális, de napjainkban különösen fontos probléma áll: a kisebbség és a többség konfliktusa, az előítélet, a diszkrimináció és mindezek másik oldala, az elfogadás, a befogadás lehetősége.

 A foglalkozás helyszíne elsősorban a Marczibányi Téri Művelődési Központ (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a), de bármely más helyszín is szóba jöhet, ahol nyugodt, színházias körülmények biztosíthatók.

flex-slider-kep-vertical: