Ökológiai problémákkal foglalkozó programjaink

Ökoangyal és Nejlonördög

Interaktív ökoszínházi performance gyerekeknek a szelektív hulladékgyűjtésről


A legelő

Ökodráma felső tagozatosoknak

A foglalkozás a játék nyelvén beszél napjaink égető társadalmi problémájáról, a közlegelők tragédiájáról. Egy elképzelt falu lakosait játszva a résztvevők a közjó és az önérdek konfliktusát tapasztalhatják meg. Ami jó az egyénnek, kevésbé jó a közösségnek. A gyerekek a falusiak szerepében döntésre kényszerülnek: sikerül-e az adott közösségnek is megfelelő módon, a jövőre is gondolva boldogulniuk a lakosoknak, vagy felélik tartalékaikat?

Ökodráma középiskolásoknak

A közlegelők tragédiája a fenntarthatóság szempontjából az egyik legégetőbb társadalmi probléma. Ezzel szembesíti a résztvevőket a játék, melyben átélhető közelségbe kerül a közjó és az önérdek konfliktusa. A a probléma egy elképzelt falu kontextusában születik meg, a megoldásokat szerepbe lépve hozzák meg a résztvevők. A játék hozadéka azonban ezen messze túlmutat, hiszen korunk aktuális feszültségeit érthetik és tapasztalhatják meg általa a diákok.

Ökodráma felnőtteknek

Problémafelvető játék, amelyben a manapság rendkívül aktuális társadalmi csapdát, a közlegelők tragédiáját tapasztalhatják meg a résztvevők. Egy jól kidolgozott modellhelyzetet hozunk létre, ebben szembesülünk a közjó és az önérdek konfliktusával. Célunk, hogy sikerüljön olyan fenntartható megoldást találnunk, mely mindenkinek megfelelő.